Limfog det bästa valet för din renovering eller bygge
När det är dags att bygga lekstugor, sommarstugor och gäststugor. Eller för att renovera och bygga om huset då är limfog eller KL-trä ett väl passligt material för dig att använda. Med sin höga kvalitativa hållbarhet och mångsidighet går limfog att använda till det mesta inom bygge samt även vid restaurering och tillverkning av möbler. När du gör om i köket, kan du använda limfogsskivor till bland annat köksbänken, fönsterbräden, dörrkarmar men även till många andra väl passande ändamål. Med hjälp av tekniken som används för att konstruera limfogen skapar materialet oändliga möjligheter för dig inom branschen. Limfog blir till genom att pressa ihop lameller mycket hårt tillsammans och sedan limma fast dem med varandra så tätt samman att träfibrerna står parallellt bredvid varandra.

Limfog bör du välja på grund utav dessa anledningar

Det finns många bra anledningar till varför du bör använda just limfog till dina renoveringar, byggen och möbelsnickerier. Här nedan kommer jag lista dem allra främsta.
  • Limfog är i förhållande till sin vikt ett av de starkaste träkonstruktionsmaterialen.
  • Det är möjligt att tillverka i princip vilken form du vill med limfog tack vare limfogens flexibilitet och formbarhet.
  • Limfog är även ett väldigt formstabilt material vilket gör att det varken kommer att kröka eller vrida sig.
  • Det är också ett förnybart material vilket du både kan återanvända samt återvinna.
  • Tack vare limfogens beständighet klarar den även av mer aggressiva miljöer betydligt bättre än vad många av de andra konstruktionsmaterialen gör.
  • Vid limfogstillverkning är det lite energiåtgång jämfört med tillverkning från många av de andra konstruktionsmaterial som finns.
  • Limfog har till och med bra brandmotstånd och tål bränder mycket bättre än vad många andra konstruktionsmaterial på marknaden gör.
  • Limfog är dessutom ett lättbearbetat material. Vilket gör att du kan hantera det med både enklare handverktyg likväl som med maskiner.

Vad är det som gör limträskivor till ett bättre val för ditt bygge.

Tack vare limfogens stabilitet och styrka är det ett utmärkt val att använda sig av en limträskiva eller limträbalk för att stärka och hålla upp väggar och tak. Eftersom att en limträskiva inte ändrar form. Dessutom har lång hållbarhet och styrkan som kommer av dess speciella hopsättning passar de utmärkt till den typen av användning.

Möbeltillverkare drar också dem nytta av limfogens egenskaper

Möbelsnickeri är ett hantverk där limfogens egenskaper, främst formbarhet och smidighet är väldigt behändigt. Detta lättarbetade material tillåter möbeltillverkare att skapa precisa, vackra konstruktioner. Eftersom det är så lätthanterligt spar du på både tid och energi genom att välja material av limfog att arbeta med. Alla de olika delarna du behöver för att kunna bygga exempelvis en stol finns i limfogsmaterial. Från stolsbenen, till sitsen, ryggen och även armstöden om sådana ska finnas på stolen.

Är du trapptillverkare då kan du använda limfog till dina trappor

Vad som kommer att synas mest på din trappa är trappstegen. Samtidigt är det även trappstegen som det slits mest på. Därför är limfog ett väldigt bra val med sin långa hållbarhet. Samt även formstabiliteten som gör att trappan inte kommer att röra på sig under årens gång. Vilket det annars kan finnas risk för vid användandet av mindre formfasta material. Det är däremot viktigt att du använder dig utav noga kvalitetskontrollerat material för att vara garanterad att din trappa håller länge samt är ett säkert bygge. Med rätt material kan du både förlänga din trappas liv samt ge den ett bra brandmotstånd vilket ger ökad säkerhet till hela hemmet. En vacker trappa gjord utav Ek vore kanske inte helt fel hemma. När ni gjort om resten av huset behöver ni självklart den där matchande, stilrena trappan som en sista fin detalj till ert nyrenoverade, fräscha hem. Nissabo kan leverera material för t.ex. fönsterbänkar eller trappsteg i ljust, mörkt träslag samt hårda träslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *