Ett smart sätt att lagra solenergi
Självklart är ren och miljövänlig energi framtiden. Solpaneler är ett viktigt steg i rätt riktning. Kanske har du redan solpaneler på taket? Eller funderar du på att investera i en solcellsanläggning? Dessa tips kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din investering!

Producera på dagen och använd på kvällen

När du väl har installerat solpaneler kommer du snabbt att upptäcka att de producerar som mest då du själv är på jobbet och barnen är i skolan. Men vad kan du då göra åt saken? Eftersom du vill använda ren, grön el under kvällen då hela familjen är hemma. Om du lagrar elen i solcellerna under dagen kan du använda den elen på kvällen, även efter att solen gått ner!

Är det strömavbrott i ditt område?

Du som har solceller  Örnsköldsvik behövs inte påverkas av detta! Vanligtvis skulle även du påverkas av att det är elavbrott. Men det finns ett sätt att komma runt problemet. Solpaneler genererar likström som måste omvandlas till växelström för att kunna användas. Med en off-grid-lösning kan du koppla bort dig från elnätet och fortsätta producera el med din solcellsanläggning!

Energilagra för framtiden

Priset på el varierar hela tiden och påverkas av efterfrågan. När efterfrågan går upp går även priset upp. Vanligtvis kallas detta för effektabonnemang. Vilket innebär att de timmar på dygnet de allra flesta använder som mest el, är den även som dyrast. Självklart genom att alltid ha ett rejält energilager hemma! På så sätt kan du enkelt använda elen från din solcellsanläggning de timmar det är som dyrast.

Har du en äldre solcellsanläggning?

Kanske installerade du solceller redan för flera år sedan. Innan det blev aktuellt med att lagra sin egen el. Lös enkelt det här problemet med en lagringsbox för utomhusbruk. Du slipper då ha ett stort ellager inomhus som tar en massa plats! Dessutom kan du installera en hybridväxelriktare som tar hand om både solpaneler och ellagret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *